Druženje u Gradskoj knjižnici

Druženje u Gradskoj knjižnici

Gradska knjižnica Crikvenica ušla je u blagdanski prosinac druženjem s korisnicima našeg Doma.

Vesela grupa umirovljnika u pratnji prvostupnice radne terapije Martine Matejčić i njegovateljice Slađa Savičić posjetila je knjižnicu u kojoj je otvorena prigodna izložba adventskih radova, djelo vrijednih ruku naših umirovljenika

U lijepo ukrašenom postavu izložbe našle su se blagdanske čestitke, ukrasi za bor, kukičani radovi i kuglice te predmeti ukrašeni decoupage tehnikom.

Ravnateljica Gradske knjižnice Crikvenica Irena Krmpotić pozdravila je drage goste koji su u povodu ove blagdanske suradnje dobili besplatno godišnje članstvo u knjižnici. Knjižničarke su pripremile i vrijedan poklon – knjige za njihovu domsku knjižnicu kako bi u čitanju mogli uživati i teško pokretni korisnici doma.

Ispred autora izloženih rukotvorina koje se mogu razgledati do 2. siječnja 2020. godine zahvalile su se Danica Rothmund i Marija Ristić koja je kazivala prigodnu recitaciju o četiri adventske svijeće.

Zadovoljstvo ostvarenom suradnjom ovih dviju ustanova iskazala je i voditeljica raznih aktivnosti Martina Matejčić na čiju je inicijativu suradnja i ostvarena.

Umirovljenici su potom uz stručno vodstvo knjižničarke Sanje Šubat razgledali moderno uređenu crikveničku knjižnicu, a uz brojna pitanja oduševili su se idejom knjižnice kao dnevnog boravka grada.

Druženje se nastavilo uz tople napitke, čašicu razgovora i pjesmu što je zagrijalo srca svih nazočnih u knjižnici i na najbolji način otvorilo vrata duhu Božića.