Dom pruža usluge smještaja, boravka te organiziranog stanovanja, usluge pomoći i njege u kući. U okviru smještaja Dom pruža slijedeće usluge: stanovanja i prehrane, brige o zdravlju, njege, održavanje osobne higijene i pomoći pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, usluge socijalnog rada, psihosocijalne rehabilitacije, radnih aktivnosti, organiziranja slobodnog vremena, pratnje i organiziranog prijevoza i savjetodavnog rada. Dom također pruža usluge povremenog i privremenog smještaja za vrijeme trajanja godišnjih odmora, vikend smještaja te privremeni smještaj uz ranu rehabilitaciju.

Usluga potpomognutog stanovanja je tek u začecima u ovoj regiji, tako da je Dom začetnik ove vrste usluga.

Visoko personalizirani pristup u odnosu prema svim korisnicima je nešto po čemu bismo htjeli postati prepoznatljivi.

Dom Salvia

Dom Salvia je novoizgrađeni objekt, u cijelosti projektiran kako bi udovoljio visokim standardima energetski učinkovite gradnje: led rasvjeta u svim prostorijama, izolirana vanjska ovojnica zgrade, grijanje i hlađenje preko dizalica topline, a svi prostori su napravljeni na način da su pristupačni osobama koje se kreću uz pomoć invalidskih kolica.

Dom ima ukupno preko 7.000,00 m2.

Dom raspolaže sa ukupno 75 soba i 3 apartmana u glavnoj zgradi (38 jednokrevetnih i 37 dvokrevetnih soba) koje su smještene na četiri etaže. Svaka soba ima kupaonicu prilagođenu osobama s invaliditetom, SOS dojavu, LCD televizore, Wi-Fi. Sobe su opremljene luksuznim namještajem. Površina jednokrevetne sobe je 16 m2, a dvokrevetne 26 m2. Apartmani u glavnoj zgradi su veličine od 32 m2 do 53 m2.

Preko 90 % soba orijentirano je prema moru, a sve sobe imaju vlastiti balkon. Dom ima dvije ambulante za medicinske sestre koje su smještene po katovima.

Na svakoj etaži su zajedničke prostorije za druženje. U prizemlju su smještene prostorije za provođenje fizikalne terapije i fitness centar, veliki restoran i kafić, spa centar i frizerski salon.

U sklopu doma su stambene jedinice s apartmanima koji su namijenjeni za potpomognuto stanovanje.

Novitet na tržištu je mogućnost potpomognutog stanovanja u apartmanima koji su veličine od 45 do 70 m2 (dvosobni i trosobni apartmani). Korisnici apartmana imaju mogućnost korištenja svih usluga doma: prehranu, čišćenje, zdravstvenu njegu, medicinsku skrb, usluge fizikalne terapije, a količinu i učestalost pružane usluge mogu sami odrediti u suradnji sa stručnim timom Doma.

Dom je otvoren tijekom cijele godine.

Informacije

Smještajni kapaciteti

Dom raspolaže s ukupno 78 smještajnih jedinica koje su raspoređene u 4 kategorije:

 • 32 jednokrevetne sobe,
 • 6 jednokrevetnih studio apartmana,
 • 37 dvokrevetnih soba u koje se može ukupno smjestiti 74 osoba.
 • 3 apartmana, 2 dvokrevetna i 1 jednokrevetni u koje se može ukupno smjestiti 5 osoba.

Ukupni kapacitet glavne zgrade je 117 osoba.

Dom ima na raspolaganju 4 dvosobna apartmana u izdvojenom apartmanskom bloku A za sveukupno 8 osoba.

Korisnicima naših usluga na raspolaganju je podzemna garaža.

 

Rehabilitacija

Unutar doma smješteni su prostori za rehabilitaciju koji se sastoje od dvorane za kineziterapiju, dvorane za elektroterapiju, dvorane za masažu, spa centra, dvorane za fitness i dvorane za radnu terapiju. Rehabilitaciju provode licencirani stručnjaci tijekom cijele godine.

Restorani i Barovi

Dom Salvia svoju gastronomsku ponudu temelji na tradicionalnim hrvatskim specijalitetima s naglaskom na nutricionističke vrijednosti te zdravu i uravnoteženu prehranu.

 • Hotelski restoran kapaciteta 80 mjesta
 • Bar s terasom kapaciteta 50 mjesta

U kuhinju je uveden HACCP sustav.

Pristupamo individualno svakom korisniku kod odabira vrste prehrane, a prema zdravstvenom stanju pripremamo dijetalnu prehranu.

 

Praonica rublja

Dom raspolaže profesionalnom praonicom rublja čiji kapaciteti se planiraju dati na tržište za potrebe okolnih iznajmljivača apartmana i manjih hotela.

Specifičnosti doma

Dom Salvia na početku svog pozicioniranja na tržištu ističe ono što ga čini različitim i drugačijim od konkurencije. Različitost se ponajprije očituje u sljedećim činjenicama:

Lokacija doma je u gradu s bogatom poviješću. Podneblje je s blagom klimom, prepoznatljivom s blagotvornim djelovanjem na respiratorni sustav.

 • Pozicija na samoj obali, udaljen od plaže 70 metara;
 • Prostrane sobe sa kupaonicom i terasom s pogledom na more;
 • Velike zelene površine i šetnice oko Doma;
 • Prostrane zajedničke prostorije;
 • Klimatizirani svi prostori;
 • Novi model usluge prepoznat u zapadnim zemljama, model doma četvrte generacije;
 • Intimnija atmosfera i individualni pristup korisniku;
 • Pozicija u blizini zračne luke;
 • Blizina Austrije, Njemačke, Italije i Slovenije.