Vizija

Želimo biti standard, mjerilo kvalitete i profesionalnosti, budućim korisnicima prvi izbor kod odabira usluge, zaposlenicima poželjan poslodavac, a poslovnim suradnicima pouzdan partner.

Dom

Dom Salvia je prvo naselje za osobe treće životne dobi u Hrvatskoj izgrađen po modelu domova četvrte generacije koji podrazumijeva bolju integraciju korisnika i njihovo sudjelovanje u svakodnevnim aktivnostima.

Glavni cilj razvoja ovog modela stanovanja je podmiriti potrebu za održavanjem primjerene kvalitete života i u starosti.

Ovaj luksuzni dom smješten je na samoj obali Crikveničkog primorja, s prekrasnim pogledom na Kvarnerski zaljev.

Centralni dio naselja je glavna zgrada koja ima 71 sobu: 38 jednokrevetnih i 33 dvokrevetne sobe . U glavnoj zgradi nalazi se kuhinja s restoranom kapaciteta 80 sjedećih mjesta, kafić, tri dnevna boravka s kuhinjom, dva zimska vrta s prostranim terasama, fizikalna terapija, fitness centar, ambulanta, biblioteka, radna terapija i ostale servisne prostorije.

U pripremi je uređenje spa centra sa svijetom sauna i natkrivenim bazenom.

Glavna zgrada povezana je sa tri stambena bloka s ukupno 48 dvosobnih i trosobnih apartmana koji su povezani SOS dojavom s centralnom zgradom.

Naselje raspolaže i s podzemnom garažom s ukupno 54 parkirna mjesta.

Apartmani u našem naselju mogu se iznajmiti ili kupiti. Za korisnike naših usluga razvili smo inovativni model potpomognutog stanovanja. Pogodnost samostalnog stanovanja prepoznali su brojni naši korisnici, zato što u intimi i udobnosti svoga doma mogu koristiti sve usluge koje Salvia osigurava: od dostave hrane, medicinske i rehabilitacijske sadržaje te organizirane zajedničke aktivnosti.

Dodana vrijednost ovog projekta temelji se na činjenici da će stariji ljudi u našem naselju živjeti kvalitetnije, zadovoljnije i očekivano duže.

U sklopu naselja osiguran je niz kulturno-zabavnih i sportsko-rekreativnih aktivnosti. Kako bi osigurali aktivno starenje organiziran je niz radionica, izleta i slično.

Osim dugotrajnog smještaja nudimo i privremeni smještaj za sve one koji trebaju na kraći rok pojačanu medicinsku skrb ili rehabilitaciju.

Smještaj

Korisnici doma imaju mogućnost smještaja u luksuznim sobama s balkonom i pogledom na more. Na svakom katu osmišljeni su zajednički dnevni boravci sa kuhinjom gdje je predviđeno druženje i zajedničke aktivnosti. Dom ima moderno opremljenu dvoranu za fitness, a dok vježbate na spravama prilagođenim korištenju osobama starije životne dobi, možete uživati u pogledu na more.

Dom je organiziran kao aktivna zajednica u kojoj se svakom stanaru pristupa individualno, pomaže mu se osmisliti život na način što sličniji životu kod kuće. Za zajednička druženja imamo četiri prostrana dnevna boravka sa kuhinjama, dva zimska vrta s prostranim terasama s kojih seže pogled prema Krku i Kvarnerskoj rivijeri. Također imamo polivalentni restoran, u kojem je osigurana kvalitetna, domaća kuhinja u svako doba i po želji stanara.

Za one koji žele živjeti u svom domu, nudimo mogućnost smještaja potpuno opremljenim dvosobnim ili trosobnim stanovima. Osobe koje se odluče na život u stanu, potpuno prilagođenom osobama starije životne dobi, imaju mogućnost korištenja usluga pomoći i njege u kući, dostave hrane, rehabilitacije, medicinskih intervencija i slobodnih aktivnosti, prema vlastitoj želji i u mjeri koja im odgovara.

Stručni tim

Stručni tim čini medicinsko osoblje licencirano od strukovnih komora:

 • liječnik obiteljske medicine,
 • liječnik specijalist psihijatar,
 • medicinske sestre (prvostupnici i srednje medicinske sestre),
 • fizioterapeuti (prvostupnici i magistri fizioterapije),
 • radni terapeuti,

Našim korisnicima je osigurana 24-satna medicinska pomoć i njega.

Popis dokumentacije za smještaj

 • Rodni list;
 • Kopija zdravstvene iskaznice;
 • Kopija osobne iskaznice ili putovnice;
 • Liječnička potvrda o trenutnom zdravstvenom stanju;
 • Novija medicinska dokumentacija;
 • Zahtjev za smještaj.

Preuzmite dokumentaciju za smještaj:

Kupnja stana

Dokazano je da jedan određeni broj starijih osoba po umirovljenju planira seljenje iz većih gradova u manja mjesta, odnosno povratak u Hrvatsku iz iseljeništva gdje će im život biti kvalitetniji i jeftiniji. Iz toga razloga ponudili smo mogućnost kupnje stana u sklopu našeg naselja, kako bi sve potrebne usluge i servise imali na dohvat ruke.

Svaki stanar našeg naselja, kao i njihova obitelj, osjeća sigurnost jer su svi stanovi opremljeni sa SOS dojavom. U slučaju bilo kakve nezgode medicinska sestra tijekom 24 sata može intervenirati unutar 30 sekundi.

Starije osobe koje žele živjeti u objektu koji je sagrađen po modelu energetske učinkovitosti, u mediteranskoj klimi blizu mora, imaju priliku stanovati u objektu koji daje posebnu kvalitetu života te siguran i udoban život starijim osobama. Prednost ove investicije je što ljeti mogu na more i zajedničko druženje doći članovi obitelji.

Detaljne informacije o kupnji, cijenama i opremi naših apartmana pogledajte u članku Prodaja apartmana

Tehničke informacije

Dom za starije osobe Salvia
Zidarska 42, 51260 Crikvenica
OIB: 60942650569

 

Smještaj: 104 kreveta
Restoran: 80 mjesta
Apartmani: 12 apartmana

 

Osnivač: Mešić com d.o.o. Zagreb
Godina osnivanja: 2015.
Ravnatelj: Kudelić Karolina

Telefon recepcija (od 8:00 do 16:00):
+385 51 563 665
+385 99 474 6835

 

Telefon ambulanta (od 0-24):
+385 51 563 667
+385 99 474 6831

 

Mail:
info@salvia-residence.com
recepcija@salvia-residence.com