Jedinstvena oprema za funkcionalni trening i dijagnostiku u Hrvatskoj!

Jedinstvena oprema za funkcionalni trening i dijagnostiku u Hrvatskoj!

Dom za starije osobe Salvia nabavio je PULLEY uređaj za funkcionalni trening, uključujući osobe u invalidskim kolicima, i balansnu ploču za dijagnostiku i vježbe prevencije padova, te je time postao jedini u Hrvatskoj opremljen ovom sofisticiranom i nadasve funkcionalnom opremom.

Stručni tim fizioterapeuta prošao je dvodnevnu obuku za korištenje ove opreme. Tijekom prosinca napravljena su testiranja i programi, tako da smo spremni početi s intenzivnim korištenjem opreme u programu rehabilitacije.

Nabavljena oprema koristit će se u procjeni funkcionalne sposobnosti korisnika na samom početku rehabilitacije, te će se prema procjeni planirati program treninga. Uređaj je koristan u treningu osoba starije životne dobi jer se ciljanim treningom jačaju točno određene grupe mišića, te se poboljšava snaga mišića i balans, što u konačnici utječe na smanjenje rizika od pada i prevenciju težih komplikacija kao što su lomovi.

Uređaj je koristan i u treningu mlađe populacije kao priprema za teže fizičke napore, naročito prije skijanja jer sadrži ciljane vježbe kojima se potiče kondicija i jačanje donjih ekstremiteta, što također koristi u prevenciji sportskih ozljeda ponajprije kod osoba koje nespremne odlaze na skijališta.