Kako voditi brigu o voljenoj osobi na daljinu

Kako voditi brigu o voljenoj osobi na daljinu

Kako voditi brigu o voljenoj osobi na daljinu

Ako skrbite o starijoj osobi ili članu obitelji a udaljeni ste od njihovog mjesta boravka više od sat vremena, u jednom trenutku može vam se učiniti da je teško uskladiti odgovarajuću njegu za njega ili nju s vašim ostalim obvezama. Mogli biste razviti osjećaj krivnje zbog onoga što ne možete učiniti za njih svakodnevno, ili biste se mogli naći u situaciji da pokušavate za njih učiniti sve unatoč udaljenosti. Kako biste izbjegli stres zbog onoga što želite a ne možete učiniti, pokušajte napraviti plan za koordinaciju skrbi na daljinu kako biste osigurali najbolje za vas i osobu o kojoj vodite brigu.

Napravite raspored

Ako su vašoj voljenoj osobi potrebni redoviti posjeti liječniku ili odlasci na neke druge važne sastanke, možete ih pokušati zajedno zakazati kako biste mogli uskladiti svoj raspored s njihovima. Ako su termini prečesti ili ne možete doći, u redu je angažirati stručnjaka iz agencije za kućnu njegu da pomogne vašoj voljenoj osobi da prisustvuje dogovorenim terminima.

Redovita komunikacija

Redoviti kontakti su važni kako za vas tako i za osobu o kojoj brinete. Ako napravite kvalitetan raspored komuniciranja, bilo da se radi o svakodnevnim telefonskim pozivima, kratkoj e-pošti ili SMS poruci, oboje se možete osjećati bolje. Vaš stariji član obitelji osjećat će se voljeno, a vi ćete uz redovitu komunikaciju biti uvjereni u njihovu sigurnost i dobrobit.

Angažirajte pomoć

Ponekad je udaljenost ipak prevelika i niste u mogućnosti dolaziti u posjete onoliko često koliko bi to željeli. Osoba o kojoj brinete i dalje treba pomoć oko pripremanja obroka, odlaska u trgovinu, oblačenja ili jednostavno treba redovito društvo. Profesionalna služba za njegu u kući može vam pomoći popuniti praznine u trenucima kada vi ne možete doći, omogućujući vam da budete sigurni da vaša voljena osoba dobiva najbolju moguću skrb.

U određenim situacijama pomoć na daljinu možda više neće biti dovoljna za kvalitetnu brigu o vašem starijem članu obitelji. U tim trenucima ne bi bilo loše da razmislite o trajnom smještaju u kvalitetnom domu za starije osobe. Kod odabira uvijek pripazite na kvalitetu smještaja, sadržaja i osoblja koje će brinuti o vašem članu obitelji.

 

Naš Dom za starije osobe Salvia zadovoljava sve kriterije vrhunskog smještaja i boravka.

Svi naši korisnici uživaju u boravku u luksuznim apartmanima smještenim samo nekoliko metara od mora, sadržajima i radionicama posebno osmišljenima za osobe starije dobi te skrbi koju im pruža naše profesionalno medicinsko osoblje.

Za detaljne informacije o našim uslugama i cijenama smještaja molimo da nas kontaktirate.