Priopćenje vezano uz virus COVID-19

Priopćenje vezano uz virus COVID-19

Dragi članovi obitelji i prijatelji naših korisnika,

s obzirom na izvanrednu situaciju uzrokovanu širenjem virusa COVID-19, želimo s Vama podijeliti nekoliko informacija o trenutnoj situaciji i sigurnosti naših korisnika, koji borave ili planiraju boraviti u Domu Salvia.

Dom Salvia na dnevnoj bazi sluša preporuke nadležnih institucija i provodi sve propisane mjere od 26.02.2020. godine. Više puta dnevno se provodi dezinfekcija prostora i opreme s posebnim naglaskom na rukohvate, prekidače, kvake, tipkala na dizalima, SOS tipkala, za što smo na vrijeme osigurali dovoljne količine dezinfekcijskih sredstava. Po zgradi su napravljeni punktovi za bezkontaktnu brzu dezinfekciju ruku za sve korisnike.

Zbog sigurnosti naših korisnika strogo su zabranjene posjete, a njima smo osigurali veliki broj aktivnosti kako bi što lakše prebrodili ovo razdoblje, tjelovježbu smo prebacili u naš vrt kako bi što više boravili na svježem zraku.

Korisnike redovito obavještavamo o novim preporukama nadležnih institucija, a naročito preporuke oko ograničavanja kretanja i odlaska izvan našeg kompleksa. Sve što žele i što trebaju osigurali smo im u kompleksu, a ako netko ima specijalne želje osigurali smo im dostavu iz trgovine, obavljamo za njih sitne poslove po gradu.

Članovi obitelji mogu putem našeg službenog mobitela uspostaviti video poziv preko Vibera ili WhatsApp-a  sa svojim najmilijima u dogovoru s odjelnom sestrom. Broj telefona na koji je to moguće je 099 4746 831.

U dogovoru sa liječnicima trenutno su obustavljeni specijalistički kontrolni pregledi u bolnicama koji nisu nužni i koji ne ugrožavaju postojeće zdravstveno stanje.

Zaposlenici su dobili posebne upute o kretanju u svoje slobodno vrijeme kako ne bi ugrozili svoje zdravlje i zdravlje posebno rizične skupine ljudi o kojima brinemo.

Uprava doma Salvia donijela je odluku da ne prima nove korisnike na smještaj u dom za vrijeme trajanja pandemije kako bismo maksimalno zaštitili naše korisnike koji trenutno borave u domu.

Sigurnost naših korisnika i zaposlenika trenutno je naša primarna obaveza i briga.
Ozbiljno shvaćamo mjere i sigurnosna upozorenja koja su propisale zdravstvene i civilne službe, koje ovih dana više nego predano rade na očuvanju našeg zdravlja.

Zahvaljujemo svima Vama što ste se do sada pridržavali naših preporuka, a posebno se zahvaljujemo što ste nam ukazali izuzetno veliko povjerenje koje ćemo u ovoj krizi nastojati opravdati.

Pazite na svoje zdravlje, svoju obitelj i prijatelje, zdravi se vratimo u radnu aktivnost i zajedno vodimo brigu o našim najmilijima!